Türkiye, 11 Ayda 2 Milyar Dolarlık Karton Ambalaj İhraç Etti

Geri dön
Türkiye, 11 Ayda 2 Milyar Dolarlık Karton Ambalaj İhraç Etti

Türkiye karton ambalaj sektörü, 194 ülkeye 2019’un ilk 11 ayında 2 milyar dolarlık ihracat yaptı. Birleşik Krallık, Almanya, Irak, Fransa, İsrail, Yunanistan, Birleşik Devletler en çok ihracat yaptığımız pazarların başında geliyor.


Türkiye karton ambalaj sektörü 2019’un ilk 11 ayında geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 16’lık bir artışla ihracatını 2 milyar dolar olarak gerçekleştirdi. Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği, Karton Ambalaj’dan sorumlu Başkan Yardımcısı Ali Can Duran, sektörün 194 ülkeye ihracat gerçekleştirerek Avrupa'nın 5. büyük karton ambalaj üreticisi konumunda olduğunu ve Avrupa pazarının yüzde 11'ini elinde bulundurduğunu söyledi.


Sektörün ortalama kilogram başı fiyatının 2.32 dolar olduğunu söyleyen Duran, “2019 yılının ilk 11 ayında sektörümüzün ihracatı 2 milyar doları geçerek son 6 yılın en yüksek ihracat değerine ulaştı. Yılı 2,2 milyar dolarlık bir ihracatla bitirmeyi hedefliyoruz. Birleşik Krallık, Almanya, Irak, Fransa, İsrail, Yunanistan, Birleşik Devletler en çok ihracat yaptığımız pazarların başında geliyor. Katar’a ihracatta uyguladığımız kilogram başı birim fiyatımız 4,24, ABD’de ise 4,05 dolar. Amacımız ihracat gerçekleştirdiğimiz bütün ülkelerde 4 dolar hedefini yakalamak. Sürdürülebilir çevre politikaları uygulamaları yaygınlaşıyor, bu durum plastik kullanımını azaltıyor. Önümüzdeki yıllarda bunun artarak sürmesini bekliyoruz ve bu taraftaki gelişmelerin karton ambalaj ihracatına pozitif etkisinin daha da çok olması için çalışıyoruz” dedi.